[ çözüm ] Varsayılan Yazıcı Ayarlanamıyor Hatası 0X00000709

Varsayılan Yazıcı Ayarlanamıyor Hatası ve Çözümü

Etki alanı içerisinde tek tük de olsa karşılaşılan bir problemden bahsedelim. Son kullanıcıdan genellikle ‘yazıcıdan çıktı alamıyorum’ şeklinde duyulan varsayılan yazıcı atayamama problemi, temelde regedit ayarlarına ve oradaki izinlere dayanan bir problemdir. (Hata kodu olarak 0X00000709 geçmektedir.) – Varsayılan Yazıcı Ayarlanamıyor Hatası



Eğer bu bilgisayar banko gibi ortak kullanımda olan bir bilgisayarsa şu sesi de duymanız muhtemel : ‘Bi tek benim hesabımda olmuyor, diğerlerinde oluyor sıkıntı yok.’ Bu da yazıcı ayarlarının oturuma özel olmasından kaynaklanıyor. Yani ‘Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nde hkey_current_user tarafına müdahale etmemiz gerekecek.
İlk önce çalıştır’a regedit yazıp giriyoruz.


Daha sonra soldan “Hkey_Current_User\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion” kırıntılarını takip ediyoruz. Burada da Windows klasörüne sağ tıklayıp ‘İzinler’e geliyoruz.


Burada yer alan Restricted ve System grupları normalde ekli olur. Ama hata olan oturumda bunları manuel olarak ekleyip tam yetki veriyoruz. Ayrıca işimiz garanti olsun mantığıyla ‘everyone’ ekleyip yetki verebiliriz.
Son işlem olarak da yine aynı klasörde ‘Device‘ adlı kayıtta herhangi bir yazıcı görünüyorsa onu siliyoruz.


Şimdi de olmazsa olmazımız ‘yeniden başlat’ işlemini gerçekleştiriyoruz veee ta ta ta tam… Her şey çiçek gibi. İstediğimiz yazıcıyı varsayılan yapabiliriz.

 Alıntıdır:http://www.sistemciningunlugu.com/varsayilan-yazici-ayarlanamiyor-hatasi-ve-cozumu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder